Tijdens de promotietour voor mijn roman Flardentango ontdekte ik hoeveel geweldige boekwinkels er in Vlaanderen en Nederland zijn. Als gepassioneerd auteur én lezer vul ik het reservoir van mijn Boekwinkelblog met ludieke en vindingrijke initiatieven en ideeën voor boekhandels, auteurs en boekliefhebbers.

Ik wil het lezen van papieren boeken promoten en daarbij vooral de lokale boekhandels in de schijnwerpers zetten. Want daar vind je de uitgelezen plek om tussen boeken rond te dwalen en fervente lezers te ontmoeten.

Omdat ik Nederlandse roots heb, en al meer dan twintig jaar in België woon, ben ik van plan om in het hele Nederlandstalige gebied op zoek te gaan naar initiatieven die de boekenwereld ten goede komen.

Boekwinkels

  • Wil je meer klanten in je winkel?
  • Vind je het triestig dat de jeugd vanaf 8 jaar steeds minder boeken leest?
  • Zie je met lede ogen aan dat de e-books meer en meer terrein winnen?
  • Wil je naast de geijkte bestsellers ook andere pareltjes in je schappen hebben staan?

Lees in de Boekwinkelblog hoe concullega’s meer traffic in hun winkels genereren. Of ontdek nieuwe ontwikkelingen om van lezers en lezertjes fervente boekverslinders te maken. Zijn er alternatieven voor presentaties, boekborrels, signeersessies, leesclubs of interviews die vóór Covid-19 wel konden plaatsvinden in je boekhandel?

Auteurs

Hebben de boekhandels geen recht van retour als ze je boek in hun voorraad opnemen? Dan zullen ze minder snel geneigd zijn om jouw pareltje in de schappen te zetten. Toch zijn er mogelijkheden om de aankoop aantrekkelijker te maken. Ontdek in de Boekwinkelblog dat er ook voordelen zijn aan je onafhankelijke positie.

Boekliefhebbers

  • Wil je nieuwe, papieren boeken, maar heb je geen plaats meer in je boekenkast?
  • Ben je benieuwd naar boeken die niet in de Top 10 bestsellerlijsten staan?
  • Wil je weten wat er met je boeken gebeurd nadat je afscheid van ze hebt genomen?

In de Boekwinkelblog ga ik op zoek naar methodes om boeken een waardig tweede leven te geven. En ook naar boekhandels die zo bijzonder zijn dat ze een bezoek waard zijn. Hoe krijg je de jeugd zover dat ze boeken gaan lezen voor hun plezier?

Heb je zelf Flardentango nog niet gelezen of wil je mijn debuutroman tippen aan andere boekenliefhebbers? Het boek is online verkrijgbaar maar in lijn met het voorgaande bij voorkeur te bestellen bij je favoriete, lokale boekhandel (ISBN 978 94 930 5928 3, Uitgeverij Palmslag).